ChipSoft HiX - Dienstverlening

De dienstverlening van Furore aan zorginstellingen die het ZIS-EPD van ChipSoft gebruiken, is gericht op optimaal gebruik van HiX. Wij doen dit op een onafhankelijke manier met ruime ervaring, gedetailleerde kennis van HiX en aanverwante systemen, inclusief de ziekenhuisorganisatie, zorgprocessen en de werkwijze van ChipSoft. Wij helpen zowel bij de implementatie van HiX/go-live als bij de optimalisatie en projecten na de go-live. Furore ondersteunt onder andere bij:

 • (Her)implementatie HiX of migratie naar een nieuwe HiX-versie
 • Ondersteuning functioneel beheer teams
 • Projectleiding
 • Testcoördinatie en -uitvoering
 • Bouw en inrichtingen binnen en buiten standaard content
 • Conversie
 • Tijdelijke invulling van functioneel applicatiebeheer
 • Optimalisatie- en module-implementatie HiX-projecten
 • Consultancy op maat

Ook geven wij praktijkgerichte workshops en trainingen, aanvullend op het aanbod van ChipSoft. Verder verzorgen onze programmeurs en MI-consultants dataextractie direct uit de ChipSoft-database voor onderzoek, kwaliteits- en stuurinformatie. 

ONDERSTEUNING BIJ GO-LIVE

De voorbereiding op en uitvoering van de go-live van een ziekenhuis-EPD is een groot project dat vrijwel iedere medewerker in een ziekenhuis raakt. In onze visie bestaat de ideale projectorganisatie uit een mix van interne medewerkers en externe consultants, die kennis van het product en ervaringen van andere ziekenhuizen meebrengen. Onze dienstverlening bij deze projecten omvat:

 • Projectleiding van deelprojecten en begeleiding van de werkgroepen
 • Testcoördinatie en go-live begeleiding
 • Opstellen van testscenario’s
 • Bouw en inrichting van dossiers, rapportages, brieven, koppelingen en meer
 • Begeleiden, ontwerpen, bouwen en uitvoeren van de conversie
 • Voorbereiden van de beheerorganisatie
 • Opleiding van beheer en gebruikers

Door onze jarenlange ervaring met de oplossingen van ChipSoft kunnen wij van grote toegevoegde waarde zijn bij implementatietrajecten.Implementatieconsultant Caspar Zaal aan het woord

Media

Workshops HiX

Furore verzorgt regelmatig workshops voor functioneel (applicatie)beheerders over bovengenoemde modules of een proces bij u op locatie. 

Vijfdaagse open training Expressies

Twee keer per jaar organiseert Furore de vijfdaagse training ‘Expressies voor functioneel (applicatie-)beheerders’ op ons kantoor in Amsterdam. Neem een kijkje bij onze aankomende events wanneer de eerstvolgende training plaatsvindt.

Training-on-the-job

Naast workshops geven we ook geregeld ‘training-on-the-job’. Hierbij gaan we naastlopen we met de beheerdervragen over een bepaalde module door, geven we uitleg en voeren we samen gewenste wijzigingen door.

Autorisaties (Ziscon)

Enkele actuele onderwerpen in de zorg raken direct de autorisatie inrichting in HiX: de AVG-wetgeving, de jaarlijkse IT-audit en Horizontaal toezicht. Furore ondersteunt ziekenhuizen zowel met HiX-tooling voor een jaarlijkse QuickScan op autorisaties als met het leveren van experts voor implementaties, opstellen en inrichten autorisatiematrix en het opzetten van de juiste acties voor IT-audits (GITC’s) en Horizontaal toezicht.

Apotheek, medicatie en logistiek 

Furore is van mening dat domeinkennis van groot belang is bij medicatie en houdt haar kennis actief op peil door kennisdeling en uiteenlopende opdrachten. Lees meer over onze actuele expertise en ervaring op het vlak van apotheek en medicatie.

Optimalisatie beheerorganisatie

Door ons werk maken we deel uit van zeer uiteenlopende beheerorganisaties. Functioneel en applicatiebeheer apart of samen, beheer per module of per thema, een apart projecten- of innovatiebureau, datamanagement integraal met beheer of los, ISM/FSM, Agile/Scrum of ITIL/BISL, testen door keyusers, beheer of (deels) geautomatiseerd; wij komen het allemaal tegen. Onze visie is dat we niet één aanpak implementeren, maar van de diverse aanpakken kiezen wat in de praktijk werkt, bij het ziekenhuis past en aansluit op het beheer van HiX met en zonder standaard content.