Vivium zorggroep

Bij Vivium Zorggroep is enige tijd geleden een grote verandering in gang gezet. Zo is de organisatie aan het kantelen en is de transitie ingezet van een regionale oriëntatie naar oriëntatie op klantgroepen en specifieke zorgbehoeften. Furore hielp bij de selectie van een ECD dat deze strategie ondersteunt.

 

Zelfsturende teams en cliëntparticipatie staan bij Vivium hoog op de agenda. Programmamanager Ondersteunende Diensten Bert Klinkenberg: “Het succes hiervan staat of valt met de keuze van het juiste ECD. Hiervoor is onder andere samen met Furore een cliëntreis omschreven.”

 

Klinkenberg legt uit wat de cliëntreis inhield: “We verzonnen een fictieve oudere mevrouw die in de loop der tijd in aanraking komt met alle facetten van onze diensten. Hierbij kun je denken aan een seniorenreis en (woon)zorg met vervolgens revalidatie tot aan zorg bij dementie. De omschrijving van deze cliëntreis hebben we uitgezet bij verschillende ECD-leveranciers met de vraag hoe hun oplossing deze reis ondersteunt.”

 

Na een eerste selectie en enkele referentiebezoeken bracht de projectgroep samen met Furore een advies uit voor de selectie van Pluriform Zorg van Adapcare. “Dit pakket sloot niet honderd procent aan bij ons PvE, maar ondersteunt de cliëntreis perfect”, zegt Klinkenberg. “Dit toch wat afwijkende advies onderstreept de kracht van Furore. Ze durven een pakket te adviseren dat op het eerste oog niet de beste optie lijkt, maar het voor ons wel is.”