Martini Ziekenhuis Groningen

Het Martini Ziekenhuis maakt gebruik van het elektronisch ziekenhuisinformatiesysteem van Chip Soft (E-Zis) en het elektronisch voorschrijfsysteem van HI-Systems (Klinicom). Om de gegevens van een patiënt en de bijbehorende medicatie in te kunnen zien, opent een specialist twee verschillende applicaties. Furore is gevraagd te onderzoeken of het mogelijk is dat de specialist direct van een patiëntdossier naar het bijbehorende medicatiedossier kan stappen, zonder de applicatie Klinicom op te moeten starten. Uiteraard met inachtneming van wettelijke regelingen rondom patiëntveiligheid.

 

Furore heeft een koppeling gebouwd tussen de specialistenbrieven (ontslag- en actuele medicatie) in de brievenmodule van ChipSoft (CS Document) en de ontslag- en actuele medicatie uit Zamicom. De specialist kan zich hierbij niet vergissen, omdat de koppeling automatisch het juiste patiëntendossier opent.

 

Inzicht in medicatiegegevens

Specialisten van het Martini Ziekenhuis hebben snel inzicht in de medicatiegegevens. Voor de medisch specialisten betekent dit dat ze voortaan met een druk op de knop een brief kunnen genereren, waarin de gegevens uit beide bronnen gekoppeld zijn, en deze kunnen versturen naar huisartsen en andere externen.

 

Voor het Wilhelmina Ziekenhuis Assen en het Diaconessenhuis Meppel (Zorgcombinatie Noorderboog) heeft Furore een vergelijkbare oplossing gebouwd.

 

Martini Ziekenhuis

Het Martini Ziekenhuis is een topklinisch opleidingsziekenhuis voor Groningen en Noord-Drenthe. Het Martini is gehuisvest in een nieuw, energiezuinig gebouw, met een warme uitstraling door veel (dag)licht en kleuren. Het biedt een breed pakket medisch-specialistische zorg, in een gastvrije en veilige omgeving. Met vijf andere ziekenhuizen deelt het Martini Ziekenhuis passie voor mensen en innovatieve zorg in de nationale ziekenhuisgroep Santeon.