28-10-2020 / nieuws /

VIPP5 - Normen Module 3 aangepast

26 oktober publiceerde de Staatscourant een aanpassing op één van de normen van Module 3 van VIPP5. De aanpassing heeft betrekking op de secties waarvoor hergebruik aangetoond moet worden.

 

Wat verandert er precies?

In de originele norm stond beschreven dat hergebruik aangetoond moest kunnen worden bij de volgende secties:

  • Demografie en identificatie
  • Contactpersonen
  • Zorgverleners

Daarnaast moesten er nog drie andere BgZ-secties gekozen worden waarbij hergebruik ook aangetoond kon worden. De verplichting van de eerste drie secties is komen te vervallen. Zorginstellingen moeten nu alle zes secties zelf kiezen.

 

Waarom deze aanpassing?
De aanpassing geeft zorginstellingen de mogelijkheid om prioriteiten meer op de zorginhoudelijke secties te leggen om zo sneller een toegevoegde waarde in het primaire proces te kunnen realiseren. In de publicatie staat ook geschreven dat de reden van aanpassen is dat de gegevens in secties zoals Demografie en identificatie vaak ook al via andere bronnen beschikbaar zijn. De drie secties die eerst verplicht waren, staan nog wel in de lijst van te kiezen secties waaruit zorginstellingen zelf een keuze moeten maken.

 

Let op! De inschrijving voor VIPP5 eindigt 31 oktober. Heeft u zich nog niet ingeschreven? Op de website van de Dienst Uitvoering Subsidies en Instellingen (DUS-I) vindt u alle informatie die u hiervoor nodig heeft.

 

Bron: Staatscourant 2020, nummer 54902, gepubliceerd op overheid.nl 

Teun van Bladel
Meer weten over VIPP5? Neem gerust contact op.
Bel Teun van Bladel +31 20 346 71 71