Event - 5 november 2019

Kennissessie Medical Intelligence

Dataplatformen bij de UMC’s: op naar data-innovatie en solide data governance

De meeste UMC’s bieden data vanuit een geïntegreerd dataplatform voor bedrijfsvoering, onderzoek, patiëntenzorg en onderwijs. Ook wordt hard gewerkt aan de mogelijkheid om data (near) real-time aan te kunnen bieden. Tegelijkertijd stijgt de vraag naar (intramurale) data-uitwisselingen en koppelingen voor moderne BI- & data science toepassingen. Welke uitdagingen horen hier bij? Hoe verstevigen we het fundament én realiseren we innovaties? 

Elk UMC zijn eigen uitdagingen 

Bij het inrichten van een dataplatform heeft elk UMC zijn eigen uitdagingen op het gebied van technische inrichting en data governance. Tijdens deze kennissessie delen het LUMC, Amsterdam UMC en Radboud UMC hun ervaringen en uitdagingen. U krijgt hiermee waardevolle inzichten en aanknopingspunten voor samenwerking binnen het Medical Intelligence initiatief en met ander zorginstellingen.

 

Locatie en praktische informatie

De kennissessie vindt plaats op dinsdag 5 november van 14:00 uur - 17:00 uur bij Conclusion in Utrecht. We sluiten de kennissessie af met een borrel. 

Collega’s die in uw organisatie ook bezig zijn met de realisatie van een dataplatform, uitwisselingen of data governance? Attendeer ze gerust op deze kennissessie en onderstaand aanmeldformulier, zij zijn ook van harte welkom!

Programma

Dinsdag 5 november 2019 van 14:00 tot 17:00 uur

 • Real-time data platform

  Bram Wesselo (LUMC) 
 • Harmonisatie informatieproducten: van Dagobert Duck naar Robin Hood

  Erik Lubbe en Gerard van der Voorn (Amsterdam UMC)
 • Datastrategie en API platform

  Wietske Huizinga (Radboud UMC)
 • Praktijktoepassingen vanuit dataplatformen

  Caspar Zaal, Stefan Heuvelmans (Furore)
 • Borrel