11-11-2019 / nieuws /

Furore deelt kennis over praktijkgerichte AI-toepassingen bij Rotterdam Stroke Service

Op het jaarlijkse symposium van de Rotterdam Stroke Service, een regionale netwerksamenwerking van 17 organisaties die zich richten op ketenzorg rondom beroertes / CVA (Cerebro Vasculair Accident), heeft Furore’s AI-specialist Sebastiaan Broekema een presentatie verzorgd over praktijkgerichte AI-toepassingen in de zorg. Sebastiaan heeft de ongeveer 150 aanwezigen (zorgprofessionals, onderzoekers en beleidsmakers) voorbeelden gegeven van AI-toepassingen in het medisch domein; bijvoorbeeld om het volume te bepalen van de aangedane hersenschade en voorbeelden op het gebied van bedrijfsvoering. Daarbij kan gedacht worden aan het automatisch selecteren van de juiste ICD-10 diagnosecode op basis van al geregistreerde gegevens.

 

Verminderen registratielast 

De mogelijkheden van slimme AI-toepassingen in regionale of ketenzorg zijn talrijk. Vooral op het gebied van bedrijfsvoering zijn veel voordelen te behalen rondom het verminderen van registratielast en het slim(mer) gebruiken van gegevens die al geregistreerd zijn. De AI-experts van Furore kunnen u niet alleen helpen bij het ontwikkelen van de juiste AI-algoritmes, maar zijn bovendien ervaringsdeskundig in het medisch domein en rondom de inrichting van het EPD. Zo zorgen we ervoor dat we kansrijke AI-concepten ook daadwerkelijk kunnen toepassen en inbedden in de dagelijkse operatie van uw zorgproces. 

Bas Wencker
Meer weten? Benieuwd naar wat Artificial Intelligence voor u kan betekenen en hoe dit daadwerkelijk kan worden toepast en ingebed in de dagelijkse operatie van uw zorgproces? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze Lead Data Dienstverlening:
Bel Bas Wencker +31 20 346 71 71