09-02-2018 / blog / Peter van Stratum
Kill Your Darlings

Kill Your Darlings

Niet echt de meest uitnodigende titel voor een blog om te lezen, maar het is wel wat er de laatste paar weken moest gebeuren. Het plaatsen van de tweede blog nam nogal wat tijd in beslag en stof tot schrijven voor vervolgverhalen diende zich dag na dag aan. Vanaf het moment dat ik de Furorestap heb gemaakt staat het leven niet bepaald stil en om de gebeurtenissen en de blogs een beetje in lijn te houden, moest er drastisch geschrapt worden in de teksten die er lagen. Wat dan helpt maar niet eenvoudig is, is: ‘Kill your darlings’.

 

Als ik een korte terugblik over de afgelopen weken bij Furore moet geven, dan springen daar de volgende darlings uit: de kennismakingssessies, de gezamenlijke lunches, het snelle uitzicht op een opdracht en niet te vergeten, de overname van Furore door Conclusion. En dat is nog maar een greep uit alles wat voorbij kwam. Ik zou over elke belevenis, wat dat zijn ze wel, een blog kunnen schrijven. Maar zoals gezegd, even wat darlings killen.

 

Als een van ‘de vijf’, zoals wij ‘september nieuwelingen’ binnen Furore door het leven gaan, de agenda vol gekregen met introductie afspraken op het kantoor in Amsterdam. Elke middag een heerlijke lunch met iedereen aan de lange tafel. En dan op vrijdag, wanneer veel van de collega’s in opdracht, terugkomen naar de thuisbasis, het extra verwennen met ruim een kilo zalm op tafel. Ken je de beelden van beren die bij de waterval met hun bek open, rustig staan te wachten totdat er een zalm inspringt? Nou, zo gaat het er hier niet aan toe. De avocado’s worden overigens wel netjes gedeeld ;). Na de introducties en een intern project, deed zich na precies veertien dagen de mogelijkheid voor om mee te werken aan de Epic implementatie in Groningen. Niet bij ordermanagement, waarin ik gecertificeerd ben, maar in het medicatie team, Willow op z’n Epic’s. Best een uitdaging, maar als je mij kent, weet je dat ik die nooit uit de weg ga. Met weer een go-live in het vooruitzicht, Menno, mijn fijne, maar iets te snelle auto en de acht Furorianen op het UMCG project, zag ik dat wel zitten. Mijn orders ervaring heeft me wel geholpen bij de werkzaamheden in het medicatie team. Natuurlijk mocht ik geen medicatie records bouwen, maar gelukkig is er veel te doen met behulp van excel  import sheets in Epic. Wat een geweldige leerzame ervaring zijn de afgelopen 5 maanden geweest en wat zijn die ‘Go-live’ perioden toch te gek. Wat je met z’n allen toch weer neerzet. Het lijkt ook wel dat elke volgende implementatie beter is dan de vorige.

 

Het ‘killen van mijn darlings’ is niet echt gelukt zoals je ziet, maar straks als de vernieuwde site van Furore er is, zal er extra blog ruimte worden ingericht en is killen gelukkig niet echt meer nodig.

 

Volgende keer meer over de overname van Furore door Conclusion, het winnen van een Range Rover Evoque, HSE Si4 cabrio voor een weekend, het plotseling overlijden van een ex-collega, wat nu niet echt bij de titel past en de lifterswedstrijd van Groningse studenten. Hopelijk genoeg cliffhangers om terug te keren en te kijken of er al weer een nieuwe blog is gepubliceerd. Het is sowieso aan te raden om af en toe naar de site van Furore te komen, want binnen afzienbare tijd komt er een geheel nieuwe, meer in line met die van Conclusion.

Peter van Stratum
Een ding is zeker.
Er kan meer dan je denkt.